Małopolskie smaki / Aktualności / Spójny produkt przepisem na sukces Źródlanego Szlaku

Spójny produkt przepisem na sukces Źródlanego Szlaku


Za nami konferencja turystyczna pn. „Sieciowanie produktu turystycznego w ramach Źródlanego Szlaku”. Spotkanie odbyło się w Centrum Produktu Lokalnego w Rzuchowej z inicjatywy Tarnowskiej Organizacji Turystycznej. Efekty? Wiele ważnych dyskusji, wniosków, ale i pytań dotyczących przyszłości Źródlanego Szlaku, czyli przedsięwzięcia o ogromnej skali inwestycji – całkowitą wartość wszystkich elementów Źródlanego Szlaku szacuje się na ok. 80 mln złotych (obecnie zaplanowane inwestycje realizują trzy gminy: Pleśna, Gromnik i Ciężkowice, w projekt zaangażowane są także Zespół Parków Krajobrazowych Województwa Małopolskiego i Tarnowska Organizacja Turystyczna). Źródlany Szlak może być kołem zamachowym do rozwoju turystyki w subregionie tarnowskim. Przed uczestnikami projektu wiele wyzwań, nie brakuje też kwestii, które mogą stanąć na przeszkodzie w osiągnięciu założonych celów.

Warto wspomnieć, że podczas konferencji po raz pierwszy serwowano „Kroplę Pogórza”, niskomineralizowaną wodę gazowaną sygnowaną logotypem Źródlanego Szlaku.