Zaproszenie
Rozdziały
Dawne karczmy
Trasa smakoszy
Produkty regionalne
Certyfikacja regionalnych karczm małopolski
Kontakt
Karczma „Regietów”
Regietów 28
Uście Gorlickie 38-315
18 351 00 18, 18 351 00 97
karczma@hucul.pl
www.huculy.com.pl
Dania regionalneRegionalne stroje kelnerówUdogodnienia dla osób niepełnosprawnychPrzedział cenowy średnich cen posiłku
Karczma jest częścią Stadniny Koni Huculskich „Gładyszów”.
Wraz z Gościńcem „Jaśmin”, nazwanym tak na
cześć wspaniałego huculskiego ogiera, jest dopełnieniem
oferty turystycznej ośrodka. Wszystko tutaj zachęca do
zatrzymania się w tym niezwykłym miejscu i złapania oddechu.
Rozległy teren stadniny, niskie zabudowania i końskie
akcesoria współgrają z łagodnym i zarazem dzikim
pejzażem Beskidu Niskiego, krainy na pograniczu kultur.
Karczma o powierzchni 1200 m², z obszernym kominkiem,
ozdobami z wikliny, drewna i skór doskonale wprowadza
w klimat końskich pasji i niebanalnej kuchni bogatej w lokalne
smaki i smaczki.


GULASZ HUCULSKI
Składniki Przepis
0,5 kg fasoli jaś
1,5 kg mięsa gulaszowego
200 g mąki poznańskiej
250 g marchwi ,,mini”
0,5 kg świeżych pieczarek
0,7 kg ziemniaków
1 sztuka przyprawy
gulaszowej
300 g przecieru
pomidorowego
sól, pieprz
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć i dusić do miękkości, fasolę namoczyć
i gotować oddzielnie, marchew gotować oddzielnie, ziemniaki
pokroić w słupki i również gotować osobno, pieczarki pokroić
i dusić na maśle. Składniki tak przygotowane połączyć przed samym
podaniem i doprawić przyprawami: solą, pieprzem, przyprawą gulaszową
i przecierem pomidorowym. Zagęścić mąką.

Wróć do listy karczm
Legenda:
- Zastawa stołowa regionalna
- Dania regionalne
- Muzyka regionalna
- Regionalne stroje kelnerów
- Udogodnienia dla dzieci
- Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych
- Przedział cenowy średnich cen posiłku
Copyright © MOT 2010
Polska MOT Małopolska
Programowanie: Website