Zaproszenie
Rozdziały
Dawne karczmy
Trasa smakoszy
Produkty regionalne
Certyfikacja regionalnych karczm małopolski
Kontakt
„Karczma Regionalna"
ul. Czarny Potok 26A
Krynica-Zdrój 33-380
18 471 03 00, 18 471 03 50
karczma@karczma.eu
www.karczma.eu
Zastawa stołowa regionalnaDania regionalneMuzyka regionalnaRegionalne stroje kelnerówPrzedział cenowy średnich cen posiłku
Karczma Regionalna” rozłożyła się przy drodze prowadzącej
z Krynicy wzdłuż Czarnego Potoku do Jaworzyny
Krynickiej (1114 m n.p.m.), na której stokach szlaki
turystyczne, trasy narciarskie i kolej gondolowa gromadzą
licznych turystów. Apetyt zaostrzony przez czyste, górskie
powietrze wielu z nich zaspokoi właśnie w tej karczmie.
Potrawy sporządza się tutaj, opierając się na tradycyjnych
staropolskich przepisach oraz regionalnych produktach, takich
jak jagnięcina, owcze sery czy grzyby leśne. W menu
można znaleźć wina z całego świata. Na piętrze znajdują
się pokoje dla gości, obok obszerny parking w sąsiedztwie
lasu. Mimo bliskości centrum rekreacji szum potoku i śpiew ptaków pozwala złapać oddech.


GICZE JAGNIĘCE DUSZONE W JARZYNACH
Składniki Przepis
1 kg giczy jagnięcych
100 g marchwi
200 g pietruszki
200 g selera
400 g cebuli
100 g czosnku
50 ml oleju
50 g masła
ostra papryka
słodka papryka
liść laurowy
angielskie ziele
sól, pieprz
jałowiec
0,5 szklanki wytrawnego
białego wina
Umyte mięso natrzeć czosnkiem oraz przyprawami, zawinąć w płótno,
odstawić w chłodne miejsce na 6 godzin. Mięso wyłożyć na
brytfanka obłożyć startymi jarzynami, polać olejem oraz stopionym
masłem, skropić winem. Dusić około 4 godziny, często polewając
sosem spod mięsa.

Wróć do listy karczm
Legenda:
- Zastawa stołowa regionalna
- Dania regionalne
- Muzyka regionalna
- Regionalne stroje kelnerów
- Udogodnienia dla dzieci
- Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych
- Przedział cenowy średnich cen posiłku
Copyright © MOT 2010
Polska MOT Małopolska
Programowanie: Website