Zaproszenie
Rozdziały
Dawne karczmy
Trasa smakoszy
Produkty regionalne
Certyfikacja regionalnych karczm małopolski
Kontakt
Karczma „Hanka” Hotel Skalny Dworek***
ul. Krakowska 7a
Nowy Targ 34-400
18 266 76 89, 18 261 24 28
hotel@skalnydworek.pl
www.skalnydworek.pl
Przedział cenowy średnich cen posiłku
Karczma Hanka stanowi część hotelu Skalny Dworek***, usytuowanego przy głównej drodze do Zakopanego, u podnóża Tatr. Nowy Targ to znakomite miejsce widokowe, skąd widać jak na dłoni panoramę Tatr, Gorce, Pieniny i Babią Górę. Otoczony jest trzema parkami narodowymi, z przepływającym przez niego Dunajcem. Karczma „Hanka” ma przytulne wnętrze, przyjemne ciepło kominka i domowy klimat, które zachęcają do biesiadowania. W swoim zamyśle łączy tradycyjne wartości kuchni regionalnej z nowoczesną sztuką kulinarną. Na potrzeby sympozjów i spotkań biznesowych przystosowano dwupoziomową, klimatyzowaną salę konferencyjną z kominkiem. Karczmę prowadzi firma założona przez Annę i Mirosława Łukaszczyków, znana od 1968 roku ze swojej tradycyjnej dobrej kuchni również w pozostałych restauracjach Nowego Targu: karczmie ,,Misiek” (ul. Kowaniec 13) czy ,,U Romka” (ul. Na Równi 28) i restauracji ,,Kaprys” ul. Sokoła 3.


Łosoś po cepersku
Składniki Przepis
200 g ciasta francuskiego
800 g świeżego fileta z łososia
1 jajko
Ciasto rozwałkować, owinąć wyporcjowanego łososia i posmarować zmiksowanym jajkiem. Piec w temperaturze 190ºC przez 25 minut. Po przekrojeniu podawać z dodatkiem sosu koperkowego.
Warto pamiętać, że do lat 50. XX wieku łosoś był bardzo popularną rybą na Podhalu, a w wieku XIX był nawet przysmakiem gości na zamku w Niedzicy i Czorsztyn

Wróć do listy karczm
Legenda:
- Zastawa stołowa regionalna
- Dania regionalne
- Muzyka regionalna
- Regionalne stroje kelnerów
- Udogodnienia dla dzieci
- Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych
- Przedział cenowy średnich cen posiłku
Copyright © MOT 2010
Polska MOT Małopolska
Programowanie: Website